رسیدگی به شکم یکی از مهمترین لذت هاییه که می تونین در سفرهای خود تجربه کنین اما تست غذاهای جور واجور در رستورانا میتونه مقداری هزینه سفرهای شما رو بالا ببره در حالی که می تونین با پیدا کردن بهترین غذاهای خیابانی هم شکم و هم جیبتون رو خوشحال کنین.

غذاهای خیابانی بخشی از فرهنگ محلی هر کشور حساب می شه، در سفر به کشورای جور واجور از کنار گاری های کوچیکی که غذا می فروشند، ساده عبور نکنین!

به گزارش آلامتو به نقل از مجله مهر: غذاهای خیابانی به غذاهایی ارزون قیمت که سریع هم حاضر می شن، گفته می شه. غذاهایی که معمولا در خیابون و روی گاری یا ماشین سرو می شه. خوبی این غذاها اینه که مواد اولیه کمی دارن و معمولا هم جلوی مشتری درست می شن. نکته ای که درباره این غذاها هست اینه که بیشتر غذاهای خیابانی از آشپزی و خوراکی های محلی به گاری ها آمده. این غذاها که بیشتر محلی های مناطق جور واجور هستن، انگار فرهنگ یه کشور حساب می شن و وقتی به جایی سفر می کنین، حتی شده یه بار این غذاهای خیابانی رو امتحان کنین تا خاطره ای از این خوراکی های سریع و ارزون داشته باشین.

غذاهایی که به عنوان فست فود می شناسیم از پرطرفدارترین غذاهای خیابانی در همه کشورهایی که این فرهنگ رو دارن، به حساب میاد. فرقش اینه که این ها ارزون تر هستن و سریع تر و راحت تر هم آماده می شن و به واسطه اینکه مشتری های اون ها هم بیشتره، مواد اولیه تازه تری دارن. این روزا هم اینکه به واسطه گسترده شدن این فرهنگ در کشورای جور واجور توجه به بهداشت این فروشنده ها و محلی که غذا رو حاضر می کنن، بیشتر شده.

علاقه به خوردن غذای خیابانی رو بیشتر از هرچیز در قیمت کم اون باید دونست، هم اینکه چون این غذاها زود حاضر می شن و خوردنشون در خیابون و هنگام راه رفتن هم راحته، گزینه خیلی از مردمیه که فرصت نشستن در رستوران یا آشپزخانه ای رو ندارن.

نشونه های اولیه غذای خیابانی رو در هند، روم باستان و یونان پیدا کرده ان. گاری هایی که از ان زمان در خیابون به فروش مواد غذایی می پرداختن. این در حالیه که در اول گرایش به این غذاها خیلی نبوده، اما رشد جمعیت مخصوصا در کشورای شرق آسیا باعث رونق این کار و کاسبی شده طوری که امروزه علاوه بر اینکه گاری های زیادی رو در خیابون های این کشورها می توان دید، می شه متوجه حضور اکثریتی بانوان در راه انداختن این گاریا شد.

بهترین غذاهای خیابانی در جهان

مرغ تند و سریع در جامائیکا: وقتی صحبت از این مرغ می شه، هیچ تعللی جایز نیس! مرغی که با سرعت حاضر می شه و طعم هیجان انگیزی هم داره. دستور دقیق و مشخصی واسه اون وجود نداره، اما تیکه های مرغ به مدت بیشتر از یه شب در موارد مختلفی خوابانده می شن؛ سرکه، آبلیمو، شکل های جور واجور ادویه، پیاز و سیر تقریبا موادی هستن که این مرغ داره. این غذا رو در خیابون هی جامائیکا فت و فراوون می توان پیدا کرد.

آرپا در کلمبیا: آرپا یه جور کیک ذرته که هم نوع شیرین و هم غیر شیرین اون هست. این کیک از چیپس کلفت تره و امروزه در همه جای کلمبیا یافت می شه و معمولا قبل اینکه با پنیر کبابی پر شه، اون رو سرخ می کنن یا می پزند. آرپا از خوراکی های محبوب در صبحانه س.

غذاهای خیابانی دنیا

هاله هاله در فیلیپین: یه فنجون پر از خوراکی های رنگی و خنک تنها چیزیه که در هوای گرم و شرجی فیلیپین حال آدم رو خوب می کنه. «هاله هاله» مخلوطی از بستنی، شیر، یخ خرد شده و مقدار زیادی میوه های مختلفه.

غذاهای خیابانی دنیا

خوراک بانی در افریقای جنوبی: با اینکه بانی نام خرگوش های کوچیک و دست درس، اما این غذا هیچ ارتباطی با خرگوش نداره! خوراک بانی واقعا یه قرص نون خالی شده ایه که با گوشت گوسفندی که ادویه کاری داره، پر شده. اصالتا این غذا از هند اومده، اما امروزه به اندازه ای اون رو در خیابون های افریقای جنوبی می تونید پیدا کنین که دیگه غذای خیابانی این منطقه حساب می شه.

غذاهای خیابانی دنیا

پیروجی در لهستان: پیروجی رو در سراسر اروپای شرقی می توان پیدا کرد، اما این پیراشکی های دست ساز در لهستان به شکل دیگری محبوبیت دارن و حتی براشون جشنواه ای هم برگزار می شه. دستور جفت و جور این پیراشکیا خیلی ساده به نظر می رسد، اما طعم بی نظیری دارن؛ آرد و تخم مرغ و آب و نمک واسه خمیر که داخل اون رو با موادی مانند گوشت، سیب زمینی و پنیر به همراه ادویه های متفاوتی پر می کنن، در آخر این خمیرهای پر شده در کره سرخ می شن.

بان می در ویتنام: مطمئنا لیست غذاهای خیابانی بدون وجود بان می ناقصه، یکی از غذاهای به جا مونده از استعمار ویتنام بوسیله فرانسه. این ساندویچ با نانی به روش ویتنام که خیلی سبکه، درست می شه و داخل اون رو با مخلوطی از سبزیجات، ترشی هویج، خیار و گوشت مرغ پر می کنن.

غذاهای خیابانی دنیا

رول در ترکیه: این ساندویچ ها همون کبابی هستن که در ایران به نام «کباب ترکی» شناخته می شن. گوشت گوسفند و مرغ رو به صورت عمومی واسه کباب شدن می گذارن وسپس در نون لواش به همراه گوجه فرنگی، پیاز، خیار، کاهو و ماستی به همراه سبزیجات سرو می کنن. این رول از غذاهای محبوب خیابانی در ترکیه س.

سوپلی در ایتالیا: ایتالیایی ها تو یه روند متفاوت برنج و گوشت و ادویه رو با هم مخلوط می کنن، یه تیکه پنیر در دل اون می گذارن بعد سرخ می کنن! این غذای خیابانی شباهت زیادی به همون کوفته تبریزی خودمون داره، فرقش اینه که ما در دلش آلو می گذاریم! سوپلی رو قبلا فقط در رم می تونستید پیدا کنین، اما محبوبیت این توپ های سرخ شده به حدی شده که در سراسر ایتالیا ماشین هایی هستن که سوپلی دارن.

غذاهای خیابانی دنیا

تاکو آل پاستر در مکزیک: مثل خیلی از غذاهای دیگه که از فرهنگ کشورای جور واجور وارد شده ان، سنت گوشت سرخ شده با ادویه هم به مکزیک رسیده. مکزیکیا این گوشت رو با ادویه ها و ترشی های مخصوص خودشون مخلوط کرده ان و در تاکو می گذارن و اسمش رو «تاکو آل پاستر» گذاشته ان. همراه این غذا پیاز، آناناس، آب لیمو و سس سالسا سرو می شه.

غذاهای خیابانی دنیا

چوریپان در آرژانتین: ساندویچ سوسیس در کشورای امریکای جنوبی طرفداران زیادی داره، مخصوصا در بوینس آیرس که سوسیس سرخ شده رو از وسط نصف می کنن و روی نون برشته قرار میدن و سس چیمیچوری رو روی اون می ریزن! همه اش همینه، اما این ساندویچ خیلی ساده خیلی طرفدار داره و به عنوان میان وعده و پیش غذا خورده می شه. در آرژانتین چورپیان رو خیلی راحت در همه خیابون های شهر می تونید پیدا کنین.

بِل پوری در هند: تنقلات خیابانی هندی رو با نام «چات» می شناسن، اما بِل پوری چیزی بالاتر از یه تنقلات ساده س!، برنج سرخ شده، ورمیشل، سبزیجات، ترشی های محتلف به همراه مقدار زیادی ادویه تو یه ظرف این غذای خیابانی رو محبوب بسیاری کرده. ترکیبی هیجان انگیز از هم نشینی ترشی، شیرینی، تندی و شوری رو در کنار هم دارن.

غذاهای خیابانی دنیا

کرپ در فرانسه: هر زمان از روز که بخواین می تونید کرپ رو در خیابون های پاریس پیدا کنین! کرپ با آرد و تخم مرغ درست می شه و معمولا واسه نهار یا شام که با پنیر و سوسیس پر شده، مناسبه؛ اما در خیابون های پاریس مدل های مختلفی از این خوراکی محبوب رو پیدا می کنین که با شکلات و میوه های جور واجور پر شده و می تونه یه میان وعده خیلی خوشمزه باشه.

وافل تخم مرغی در هنگ کنگ: این وافل که ظاهر متفاوتی داره اولین بار در دهه۵۰ میلادی در خیابون های هنگ کنگ ظهور کرد! مواد وافل رو میان دو صفحه فلزی تخم مرغی شکل می ریختند و ظاهر جدیدی رو به وجود می آوردن که واسه مردم هم جذابیت بیشتری داشت. وافل رو بدون هیچ افزودنی می توان خورد، اما اضافه کردن شکلات و میوه به اون جذابیت خاصی می دهد. البته بعضی هم هستن که در خمیر اون از زنجبیل یا بعضی سبزیجات استفاده می کنن که در این صورت طعم تازه ای هم به وافل میدن.

غذاهای خیابانی دنیا

اسپتینهو در آرژانتین: اسپتینهو در زبون پرتغالی به معنی «سیخ» است. این غذای خیابانی شامل همه موادی می شه که به سیخ می کشن و کباب می کنن. از گوشت های جور واجور تا قطعه های ماهی و سوسی و حتی پنیرهایی که توانایی کباب شدن داشته باشن. بعد از کباب شدن مواد هم شما می تونید از بین سس های مختلفی که هست، سس مورد علاقه خودتون رو انتخاب کنین.

هوکین می در سنگاپور: این غذا که حالا بیشتر در سنگاپور یافت می شه هم نتیجه ترکیب فرهنگ های جور واجور با یکدیگره. نودل برنج و تخم مرغ، تخم مرغ، میگو، هشت پا، سیر، سویا سس، جوونه لوبیا از مواد تشکیل دهنده این بشقاب هستن. هوکین می در جریان جنگ جهانی دوم و به دنبال حضور سربازان چینی در این مناطق به وجود اومد.

غذاهای خیابانی دنیا

هات داگ در ایرلند: سوسیس هایی که با نام هات داگ معروف شدن، به اندازه ای سریع در میان مردم شناخته شد که رستوران های مختلفی این ساندویچ ساده رو به لیست غذاهای خود اضافه کردن و کم کم پای هات داگ به خیابون ها کشیده شد و همراه سس خردل به یکی از غذاهای دوست داشتنی خیابانی در کشورای جور واجور مخصوصا ایسلند تبدیل شد.

غذاهای خیابانی دنیا

سِویچه در پرو: شاید این بشقاب غذا از محبوب های ما ایرونی ها نیس، چون مواد اصلی تشکیل دهنده اون ماهی خامه! ماهی رو آب مرکبات می خوابانند و پیاز و فلفل به اون اضافه می کنن. البته در مواردی سیب زمینی، کاهو و آووکادو رو هم به این بشقاب اضافه می کنن.

غذاهای خیابانی دنیا

لیست زیباترین جزایر و سواحل اندونزی

۲۰ جاذبه گردشگری برتر آسیا

جهانگردی خبرگزاری مهر مجله مهر

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *