اردیبهشت 15, 1403

خرید تلویزیون

 

تلویزیون نیز مانند وسیله‌های برقی دیگر، انواع مختلفی داشته و تکنولوژی‌های متفاوتی در آن به کار می‌رود. همچنین در اندازه‌های متفاوتی وجود دارند. درضمن شکل ظاهری و ضخامت آن‌ها نیز با پیشرفت‌های اخیر، متقاوت است. نکاتی را در ادامه ذکر می­‌کنیم که دانستن آن­ها خالی از لطف نیست.

در خرید تلویزیون اولین و مهم ترین فاکتور قیمت است. چه مقدار می‌خواهید برای خرید هزینه کنید و با توجه به بودجه خود چه مزیت‌ها و انتظاراتی از تلویزیون دارید و هدف از خرید قسطی تلویزیون چیست؟ برای خرید تلویزیون، دانستن برخی از نکات ضروری است. این فاکتورها عبارتند از: نمایشگر، کیفیت صدا، هوشمند بودن یا نبودن، کیفیت صفحه، اندازه صفحه، اتصالات، شکل ظاهری، نرخ نوسازی و انتخاب برند.

نوع نمایشگر

نمایشگرهای مختلفی روی تلویزیون‌ها قرار می‌گیرند که عبارتند از: LED، LCD، OLED وQLED . به طور کلی باید به نحوه نمایش رنگ‌ها بخصوص رنگ مشکی دقت کرد؛ چرا که رنگ مشکی مطلق کنتراست بالایی دارد.

LED: ال سی دی و ال ای دی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. تنها تفاوت در این است که نور در نوع ال سی دی توسط کریستال مایع ایجاد شده و در LED، پنل ال دی ادی اینکار را انجام می‌دهد.

OLED: این نمایشگرها نسل جدیدی هستند که لایه ای از LEDهای اورگانیک در پیکسل­ها وجود دارد؛ و وظیقه آن‌ها تولید نور است.

QLED: در تولید این نمایشگرها از فناوری Quantum Dots استفاده می‌شود. تنها فرق آن با LED، اضافه شدن یک لایه نانو کریستال است. هنگامی که نور پس زمینه با آن‌ها برخورد می­کند، تصویر با کیفیت بهتری نمایش داده می‌شود.

این مطلب را هم بخوانید :   کارورزی کمک پرستاری

کیفیت صدا

کیفیت صدا در تلویزیون‌ها تقریبا یکی است. اگر انتظار بیشتری دارید، با لوازم جانبی می‌توانید آن را تقویت کنید. البته که مدل‌هایی هم هستند که در آنها تجهیزات بیشتری نیز استفاده شده است. شاید قیمت آنها کمی بالاتر باشد اما با خرید قسطی تلویزیون دیگر مشکلی بابت تفاوت قیمت نخواهید داشت.

هوشمند بودن یا نبودن

تلویزیون‌های هوشمند قابلیت‌هایی نظیر وصل شدن به اینترنت و وب گردی را دارند. این فاکتور تا حدی سلیقه‌ای بوده و در صورت نیاز به آن، می‌توانید هزینه بیشتری برای آن کنار بگذارید.

کیفیت صفحه

حتما تا به حال کلمه رزولوشن به گوش شما خورده است. تعداد پیکسل‌های عمودی و افقی در صفحه متفاوت بوده و هر چه بلاتر باشد کیفیت نیز بیشتر می‌شود. انواع کیفیت‌ها عبارتند از: 4K، UHD و Full HD.

4K

تلویزیون‌هایی که از این فرمت پشتیبانی می‌کنند، کیفیت صفحه چشمگیری دارند. این کیفیت به مراتب از 1080 نیز بیشتر است. از 4K در محصولات پیشرفته تر استفاده می‌شود. پس این موضوع میتواند در تصمیم گیری شما برای خرید قسطی تلویزیون کمک خواهد کرد.

UHD

این کیفیت اغلب در نمایشگرهای خانگی کاربرد داشته و تعداد پیکسل‌های آن 2160 در 3680 است.

Full HD

رزولوشن این کیفیت همان 1080 است؛ با این کیفیت جزئیات با دقت زیادی نمایش داده می‌شود.

اندازه صفحه تلویزیون

اندازه صفحه تلویزیون متفاوت بوده و در هنگام خرید باید به آن دقت کرد. عواملی چون متراژ سالن و بودجه مورد نظر، روی انتخاب شما تاثیر می‌گذارد. معیار مشخصی برای تعیین اندازه آن وجود ندارد، اما با فاصله خود از تلویزیون، می‌توان اندازه مناسب را بدست اورید. اگر فاصله شما تا تلویزیون کمتر از 2 متر باشد، می‌توان نوع 48 اینچی آن را تهیه کرد؛ بین 2 تا  3 متر، 48 تا 55 اینچی و بیشتر از 3 متر، بالای 55 اینچ. به طور کلی تلویزیون‌ها در اندازه 46 تا 75 اینچ وجود دارند. روش دیگر محاسبه، اندازه گیری فاصله بین مبل و تلویزیون است. در چنین شرایطی  اندازه صفحه ترجیحا باید دو برابر فاصله مبل تا تلویزیون باشد.

این مطلب را هم بخوانید :   38 نکته برای هوش مصنوعی

نوع اتصالات تلویزیون

داشتن برخی از اتصالات ضرورری بوده و دیگر موردها نوعی انتخاب به حساب می‌آید. برخی از اتصالات برای کنسول‌های بازی و دی وی دی است.

از دیگر اتصالات می‌توان به USB اشاره کرد. شما برای دیدن فایل‌های دانلود شده به این پورت نیاز دارید. کابل‌های اکسترنال را نیز می‌توان به تلویزیون متصل کرد. البته فرمت‌های پخش متفاوت بوده و در هنگام دانلود فیلم باید به فرمت توجه کنید. برای وصل کردن اسپیکر، هدفون و گوشی موبایل نیز گاه می‌توان از بلوتوث استفاده کرد.

کابل LAN و HDMI نیز کاربردی هستند. اگرچه استفاده از وای فای اغلب نیاز به کابل ندارد. اما برای وصل کردن آن با کابل، داشتن پورت LAN الزامی است. کابل HDMI  یکی از مهم ترین کابل ها است، چرا که صدا و تصویر را همزمان انتقال می‌دهد و برای وصل کردن دستگاه‌ها، تنها با یک سیم کاربرد دارد.

شکل ظاهری تلویزیون

تلویزیون‌های نسل جدید روز به روز باریک تر می‌شوند و گاه شکلی خمیده هم دارند. یکی از مزایای تلویزیون‌های خمیده زاویه دید  است. البته باید در نظر داشت که آیا منبع نوری مقابل تلویزیون وجود دارد یا خیر. کنتراست در این نوع تلویزیون‌ها بدرستی عمل کرده و خستگی چشم کمتری به همراه دارد. البته همچنان این باور وجود دارد که محتوا در کنار تلویزیونهای منحنی به درستی نمایش داده نمی‌شود. صفحه نمایش‌های تخت نیز وجود دارند؛ یکی از مزایا تلویزیون تخت این است که در صورت وجود منبع نور، آن را منعکس نمی‌کند.